Kajak och kanot härligt sätt att ta sig fram

Att leva friluftsliv är härligt. När du inte vill vandra finns det många andra sätt att ta sig fram på i naturen. Med en kanot eller kajak kan du komma långt på sjöar, åar och älvar.

Om du väljer att ta dig fram med en kanot är det viktigt att du ser till att din packning är skyddad mot vatten i möjligaste mån. Glöm inte flytvästen när du ger dig ut i din kanot. Om du inte har någon egen kanot finns det många föreningar som gärna hyr ut kanoter.

Försäkra dig om hur många som får lov att vistas i kanoten, vanligtvis är det max två personer. När ni sätter er i kanoten är det viktigt att fördela packning och annan vikt jämt i hela kanoten för att kanotfärden ska gå så bra som möjligt.

Trots att kanoter är ett lugnt färdmedel kan det hända att kanoten kantrar. För att snabbt kunna ta dig upp i kanoten igen, och eventuellt vända den rätt, är det jättebra att vara hundraprocentigt simkunnig. En kanottur på ett lugnt vattendrag är en härlig upplevelse som kryddas med diverse naturupplevelser. Är du fiskekunnig kanske du kan pausa vid någon brygga och kasta i ett metspö och hoppas på napp.